Uitvaartbegeleiding

Waarom

Omdat ik geloof dat een goede begeleiding vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart helpt bij het vormgeven van het (nieuwe) leven zonder je dierbare.

Wat

Ik begeleid jullie, als nabestaanden, vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart. Dat betekent dat ik jullie stap voor stap door het grote veld van 'afscheid nemen' heen leid. De laatste verzorging van jullie dierbare, het regelen van begrafenis of crematie, het inhoudelijk vormgeven van een afscheidsdienst. Ik neem uit handen wat jullie zelf niet willen/kunnen, maak keuzes overzichtelijk en passend bij wie jullie zijn. En laat jullie zoveel mogelijk zelf bepalen en regelen wat nodig is. Op die manier krijgen jullie de ruimte om inhoud te geven aan het afscheid zonder zorgen over allerlei praktische zaken en de hoeveelheid aan keuzes.

Hoe

Na het overlijden kom ik naar jullie huis voor een eerste gesprek. In dat gesprek zullen we al heel veel dingen bespreken over hoe de uitvaart eruit moet zien en wanneer die zal plaatsvinden. In de dagen erna houden we nauw contact over alles wat geregeld moet worden. Wanneer jullie dierbare thuis ligt opgebaard kom ik elke dag even langs. Een dag of twee dagen voor de uitvaart spreken we samen de dag van de uitvaart door en regelen de laatste dingen. Op de dag van de uitvaart leid ik jullie door alle momenten heen; de weg naar de plek van het afscheid, het leiden van de afscheidsdienst, begrafenis of crematie en condoleance.
Een paar weken na de uitvaart kom ik nog een keer langs om na te praten.

 

© Hanneke van de Plassche

Rouwe kost

Rouwe kost

Hanneke van de Plassche

Isbn: 9789401450690, Paperback, 2018

Wanneer je iets ingrijpends meemaakt als het verlies van een dierbare, kunnen ervaringen van anderen, tips en informatie je een steuntje in de rug geven. Het boek Rouwe kost is zo’n steuntje in de rug. Het is praktisch, nuchter en invoelend geschreven en wordt afgewisseld met strips en tekeningen.

€ 14,99 BESTELLEN