Een afscheidsceremonie

Waarom

Omdat een passende afscheidsceremonie niet alleen recht doet aan degene die is overleden, maar ook aan hen die achterblijven. In liefde en met aandacht afscheid nemen kan helpen bij het vervolgen van de weg die voor je ligt.

Wat

Ik begeleid jullie als naasten bij het invullen van de afscheidsceremonie bij crematie of begrafenis. Ik draag ideeën aan, passend bij jullie en jullie overleden dierbare. Ook kan ik een tekst schrijven die het leven van iemand weergeeft. Een van jullie kan die tekst voorlezen tijdens de ceremonie, maar ik kan dat ook doen als jullie dat prettiger vinden. Daarnaast is het mogelijk dat ik de verschillende onderdelen uit de ceremonie (muziek, sprekers, een ritueel) tot een geheel maak en op de dag van de uitvaart de leiding hierin neem.

Hoe

Ik kom voor een gesprek naar jullie toe en we praten over degenen die is overleden, wat hij/zij voor jullie heeft betekent en hoe een afscheid er volgens jullie uit zou moeten zien. Veel dingen zijn mogelijk en als jullie wensen echt niet mogelijk blijken, dan zoeken we naar een alternatief wat hier zo dicht mogelijk bij in de buurt komt. Op die manier werken we stap voor stap toe naar de dag van de uitvaart.

 

© Hanneke van de Plassche

Rouwe kost

Rouwe kost

Hanneke van de Plassche

Isbn: 9789401450690, Paperback, 2018

Wanneer je iets ingrijpends meemaakt als het verlies van een dierbare, kunnen ervaringen van anderen, tips en informatie je een steuntje in de rug geven. Het boek Rouwe kost is zo’n steuntje in de rug. Het is praktisch, nuchter en invoelend geschreven en wordt afgewisseld met strips en tekeningen.

€ 14,99 BESTELLEN